יארא עומר يارا عمر Yara Omar
יארא עומר.
עוסקת בציור, רישום, וידאו ארט וצילום. בעבודות שלי אני מתמקדת בהצגת נושאים חברתיים, תרבותיים ופוליטיים. נקודות המוצא בעבודות שלי היא להתייחס למצבו של העם הפלסטיני, דו-קיום, כיבוש, הגירה ומורשת. בעיקר לסבל והדיכוי שהעם שלי חווה בצורות שונים. אני מחפשת נושאים שמאפשרים לי להביע את דעתי החברתית-תרבותית והפוליטית, חשוב לי להציג את מקורי ואת הלאום שלי בעבודות. את העבודות שלי מאופיינות בהיותן ריאליסטיות ובקרתיות על החברה והחיים הפוליטיים. תהליך העבודה שלי מתחיל כשאני נתקלת במקרים מסוימים או רואה אותם, כמו אלימות, דיכוי, ברובם מקרים לא נעימים. ואז מחברת את הסיפור לעולמי האישי ולמה שאני חושבת על המקרה ואז מתחילה לעשות סקציות ואחר כך מגבשת בהדרגה לכדי עבודת אמנות, בתהליך העבודה שלי חשוב לי להתבודד, החדר שלי בבית ההורים גם הוא הסטודיו שאני עובדת בו. בזמן עשיית אמנות אני מעדיפה להיות לבד, זה מאפשר לי לחשוב באופן חופשי, לדבר עם עצמי ולהתמקד בעבודה ובמחשבות שלי. הציור מאפשר לי לדבר ולעסוק בדברים ספציפיים, כמו הצגת ארוחת בוקר פלסטינית בעיין ביקורתית, ומגלה לאחרונה שעבודה על ווידאו ארט מאפשרת לי פלטפורמה רחבה ומדויקת יותר להצגת נושא או אירוע מסוים. כמו להתייחס בצורה רחבה לדגל פלסטין והצורה שבה הכיבוש מתייחס אליו.
يارا عمر
تشغلُني الأبعاد الفنّيّة المختلفة؛ رسم، فيديو وتصوير.
بها أعرضُ مواضيع اجتماعيّة، تربويّة وسياسيّة، استقيها من أحوال الشعب الفلسطيني، التعايش، الاحتلال، الهجرة والتراث. تحديداً المعاناة والقمع الذي يتعرض له الشعب الفلسطيني باشكال مختلفة.
ومن خلالها اتمكّنُ من عرض آرائي الاجتماعية والسياسيّة.
الفن بالنسبة لي عبارة عن منبرٍ يُمكّنني من الوصول إلى مُختلف أنحاء العالم.
تتميّز أعمالي الفنية بكونها أعمال واقعيه مرموقة تتمحور حول المجتمع والحياة السياسية.
تبدأ مسيرة عملي الفنيّ بمشاهدة أحداثٍ واقعيه معيّنة، كالعنف، القمع ومن ثم تجسيد هذه الاحداث في عالمي الفكري والسياسي واما بعد فتتشكّل منها رسومات وكتاباتٍ أوّليّة.
الرسم يتيح لي عرض مواضيع معينه ومحدده كوجبة فطور فلسطينية الأصل التي تُعرض بشكل انتقادي، أمّا "الفيديو" فيتيح لي مسرحًا أكبر لعرض قضيّتي أو موضوعي المُراد بصورة أدقّ، مثلاً العَلم الفلسطيني وطريقة تطرق الاحتلال له.
أُفضّلُ أن أكون وحيدة عند إنتاج أعمالي الفنّيّة حتّى أُفكّرَ بحرّية، وأتيح لي إمكانيّة الحوار مع نفسي وأزيد من تركيزها.